یک مسئول: تبعات بی‌توجهی به مشکلات محیط زیست دامنگیر آیندگان می‌شود

پایگاه خبری تفرش:

پیگیری امور مربوط به محیط زیست و مدیریت پسماندها یک بحث بین بخشی است که به یک مسئول یا سازمان مربوط نمی‌شود و اگر بخواهیم در این زمینه به نتیجه واقعی برسیم لازم است تمامی سازمان‌ها با یکدیگر مشارکت و همفکری داشته باشند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، سیامک سلیمانی مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری مرکزی استانداری مرکزی در جلسه آموزشی طرح تفکیک از مبداء پسماندها که در دهیاری روستای موت‌آباد اراک برگزار شد، اضافه کرد: اگر امروز به مسائل و مشکلات موجود در حوزه محیط زیست و پسماندها توجه نشود، تبعاتش دامنگیر همه مردم جامعه در آینده خواهد شد.

سلیمانی خاطرنشان کرد: لازم است قدم‌های مؤثر و کاربردی در حوزه پسماندها و محیط زیست برداشته شود.

مدیرکل امور روستایی استان به مسئله تفکیک از مبداء در روستاها اشاره کرد و گفت: این امر با توجه به امکانات موجود از جمله سطل‌های مکانیزه، در روستا باید انجام شود.

به گزارش ایسنا، غلامحسین سلیمی کارشناس مسئول امور دهیاری‌های استانداری استان مرکزی نیز در این جلسه اشاره کرد: روستای موت‌آباد اولین و تنها روستا در کشور است که موفق شده طرح تفکیک پسماند از مبدأ را انجام بدهد.

وی با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی در تحقق این طرح مؤثر است، افزود: اولین عامل کلیدی در تحقق این امر، ترویج فرهنگ درست و اصولی به ویژه در مدارس و مهدکودک‌های استان است.

سلیمی مهمترین مسئله روستاها را مسئله پسماند عنوان کرد و افزود: دیگر موارد قابل توجه در روستاها که به صورت دستور کار در دهیاری‌ها مطرح شده مسائلی از قبیل بحران آب، فضای سبز و اماکن اقامتی در روستاهاست.

وی به اقداماتی که در شش ماه اخیر در روستاها و توسط اداره امور روستایی اجرا شده بود اشاره کرد و گفت: پاک‌سازی محورهای روستایی، ساماندهی و خرید ماشین‌آلات مکانیزه برای دفع پسماندها، ایجاد محل دفن زباله در پنج منطقه از استان مرکزی و همچنین بازسازی و لایروبی تصفیه‌خانه‌های آب از جمله اقدامات این اداره است.

وی خاطرنشان کرد: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون مدیریت پسماندها با هدف ساماندهی زباله‌های خانگی و صنعتی، کاهش هزینه‌های لازم برای پاک‌سازی و کاهش پسماندهای تولید شده در سطح روستاها در بیشتر بخش‌های روستایی انجام شده است.

سلیمی با اشاره به اینکه طرح مدیریت پسماندها در داخل روستا به خوبی اجرا می‌شود، بیان کرد: متأسفانه نبود امکانات اولیه در دهیاری‌ها و مدیریت نکردن محل دفن زباله سبب شده تا این امر در بیرون روستا به خوبی اجرا نشود.

وی تأکید کرد: دفتر امور روستایی در استان مرکزی پیشتاز مدیریت پسماندها در استان بوده و دهیاری روستای موت‌آباد با اجرای طرح تفکیک از مبداء پسماندها بعنوان یک الگو برای دیگر روستاهای کشور شناخته شده است.

بر اساس این گزارش، زهرا امیری دهیار روستای موت‌آباد نیز با اشاره به اینکه این روستا پیشتاز مدیریت و اجرای طرح تفکیک پسماند در روستاهای استان است عنوان کرد: این طرح از بهمن‌ماه سال گذشته و با 14 خانوار آغاز شد و امروزه شاهد رشد 95 درصدی مشارکت روستاییان در این زمینه هستیم.

وی در این زمینه تصریح کرد: با طرح‌های تشویقی، فرهنگ‌سازی چهره به چهره و مشاهده فعالیت‌های 14 خانوار شرکت‌کننده در آغاز طرح توانستیم دیگر اهالی روستا را تشویق کنیم و این آمار 95 درصدی امروز را در این روستا رقم بزنیم.

امیری مشارکت و همراهی مردم روستا را تنها عامل موفقیت طرح عنوان کرد.

دهیار موت‌آباد به نتیجه این کار اشاره کرد و گفت: با پیاده‌سازی این طرح در روستا توانستیم از هدر رفت یک سوم زباله‌های خانگی جلوگیری کنیم.

وی بودجه تخصیصی به این روستا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بودجه 134 میلیون تومانی سه ساله این روستا، صرف طرح‌های عمرانی از قبیل آسفالت معابر، بازسازی ساختمان دهیاری و اجرای طرح تفکیک پسماند از مبداء در روستا شده است.

در پایان طرح مخترع تفرشی ناهید پاشنگ در خصوص طرح پایش از مبدأ متکی به بانک اطلاعاتی در این جلسه معرفی و مقرر شد با تأمین اعتبارات لازم این طرح به صورت پایلوت در چهار روستای شهرستان تفرش به مرحله اجرا برسد.

 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : برچسب:, | 12:49 | نویسنده : میثم اله وردی |