نخل گردانی، نمادی از ارادت مردم تفرش به اهل بیت(ع) + تصاویر

پایگاه خبری تفرش:

نخل گردانی از مراسم های باشکوه شهرستان تفرش و نمادی از ارادت مردم این شهرستان به اهل بیت(ع) به شمار می رود که همزمان با شهادت امام علی (ع) آئین نخل گردانی در شهرستان تفرش اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، نخل گردانی از جمله آیین های عزاداری شهادت امام علی(ع) است  که همه ساله به‌ طور ویژه در شهرستان تفرش برگزار می شود.

مردم تفرش همچون گذشتگان خود در سالروز شهادت امام حسین(ع) و سالروز شهادت امیرالمومنین (ع) با برگزاری مراسم نخل گردانی در این روز نسبت به اهل بیت ابراز ارادت و عزاداری می کنند

ازگذشته های دور و همه ساله در روز21ماه مبارک رمضان و در سالروز شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع)مراسم های خاصی در تفرش برگزار می شده که مراسم نخل گردانی در محله فم تفرش خاص ترین آئین در این روز است.

حرکت نخل از محله زاغرم که قدیمی ترین تکیه حال حاضردر ایران(تکیه زاغرم)به شمار می رود آغاز می شود.

پس از حرکت نخل ازاین محله در بین راه با پیوستن سایر هیاتهای عزادار دیگر محله ها به این جمع جمعیت کثیری در معیت این نخل وهیاتهای همراه به سوی امامزاده محمد به حرکت در می آیند.

درمسیر حرکت با نوحه خوانی وزنجیر زنی وسینه زنی به عزاداری شهادت حضرت علی (ع)می پردازند وپس از رسیدن به امامزاده هیاتها درصحن امامزاده وخیابان مجاورآن به عزاداری می پردازند.

این نخل فقط در روز های 28 صفر مصادف با شهادت امام حسن(ع) و 21رمضان مصادف با شهادت امام علی(ع) در این شهرستان گردانده می شود.

نخل نماد تابوت اهل بیت(ع) در تاریخ اسلام

نخل به مفهوم درخت خرماست و در اصطلاح عامیانه به هر درخت و درختچه ای تزیینی هم نخل گویند، اما در مراسم عزاداری اصطلاح نخل به تابوت واره ای می گویند که آن را بر دوش می کشند.

به همین سبب در روز 21 رمضان نخل را که به روایتی نماد شهادت آن حضرت است خیل عزاداران بر دوش می کشند و با سینه زنی و زنجیر زنی عزاداری می کنند.

نخل اتاقکی چوبی و حجیم و به شکل مکعب مستطیل است که از چوب و با یک کف بندی تشکیل شده است.

الواری که در کف به کار می رود، یک متر بالاتر از پایه های ستون ها قرار گرفته ، دو سر هر یک از تیرها حدود یک متر از چهار طرف کف دیواره نخل بیرون آمده و در واقع، دستگیره نخل را تشکیل می دهد.

مراسم نخل بندی را بانیان نخل که نسل به نسل به آنها اتنقال یافته و اسامی بعضی از آنها بر چوب زیرین نخل کوبیده شده است انجام می دهند.

نخل در شب شهادت حضرت علی(ع) بعد از برگزاری مراسم احیا و عزاداری با پارچه های سبز و مشکی پیچیده و آماده برای عزادارای می شود.

آئین نخل گردانی در شهرستان تفرش از مهمترین آئین هایی است که در فهرست آثار معنوی کشور به نام تفرش به ثبت رسیده و مردم در عزاداری ائمه(ع) اهمیت بسیاری برای این مراسم قائل هستند.

گزارش و عکس از عاطفه بیاتی

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : برچسب:, | 22:31 | نویسنده : میثم اله وردی |